Sluimershof

Historie

Openingsuitnodiging 1959

Slagerijen Kaldenberg "55 jaar ambacht"
Van dorpsslager tot toonaangevende slager voor horeca en grootverbruik.

Herwijnen
Al meer dan een halve eeuw geleden begon de Vader Piet Kaldenberg sr. zijn eigen kruidenierswinkel met slagerij in het Gelderse dijkdorpje Herwijnen, aan de rand van de Betuwe en pal aan de Waal.
Gebroeders Joop en Piet Kaldenberg hebben inmiddels ca. 25 jaar geleden het stokje van hun vader overgenomen en staan vandaag de dag met veel passie aan het roer van dit toegewijde familiebedrijf.Ook heeft de derde generatie zich al aangediend binnen het bedrijf.

Bakfiets
Het begon allemaal per bakfiets. In de jaren 60 ging oprichter Piet Kaldenberg sr. nog persoonlijk bij de mensen thuis vragen wat voor vlees ze graag wilden hebben. De dag erna werd dit dan met de bakfiets bezorgd. Zijn vrouw Agnes Kaldenberg zorgde voor de winkel.

Kwaliteitscertificaat
In het begin van de tachtiger jaren verrees in Herwijnen een grote vleescentrale van waaruit eigen slagerijen met de meest uiteenlopende vleessoorten bevoorraad werden. Terwijl de naam groeide in de regio, breidde de cliëntèle zich steeds meer uit met grootverbruikers. Hieronder bevonden zich ook veel institutionele afnemers, wat Slagerijen Kaldenberg in 1984 deed besluiten de kwaliteit van haar product naar buiten toe te garanderen met een kwaliteitscertificaat van het voormalige Rijksinkoopbureau (RIB).

32 slagerijafdelingen
Eind jaren tachtig kwam het contact met Sligro tot stand. Een paar jaar later, in 1991, opende Slagerijen Kaldenberg haar eerste slagerij in de Sligro-vestiging in Nieuwegein.
We pasten wel ons assortiment aan met nog meer soorten vlees. Vooral veel uit Nieuw Zeeland, Ierland en Zuid-Amerika waar op dat moment veel vraag naar was. Daarnaast gingen we onze klanten ook meer helpen en adviseren met professioneel advies over de juiste keuze en gebruik van het vlees.
We besloten om pas na een jaar te evaleren of deze constructie bij ons zou passen, maar het liep anders. Binnen hetzelfde jaar hadden we al een tweede slagerij in de Sligro-vestiging in Arnhem. Vanaf toen ging het hard en zijn we met Sligro verder meegegroeid.”
Na de overname van Ven-groothandel door Sligro namen wij vervolgens 7 slagerijen in de voormalige VEN-vestigingen ging het hard en inmiddels staat onze naam boven 32 slagerijafdelingen van Sligro.
Zonder uitzondering met een zeer compleet assortiment van ca. 2300 vlees en vleesproducten voor de horeca en grootverbruik. De slagerijafdelingen bemand met doorgewinterde en vakbekwame chef-slagers en verkoopadviseurs die onze klanten uitstekend kunnen adviseren.